Diabetes Type 1

Har du diabetes type 1, så kan du få diætvejledning via det hospital du er tilknyttet. Ønsker du hurtigere tider og mere fleksibilitet fx aftentider eller online vejledning, så kan vi tilbyde kompetent sparring og diætbehandling fx kulhydrattælling uanset om du har insulinpumpe eller er penbehandlet. Det kan også være, at du har flere diagnoser, og ikke har fået tilfredsstillende behandling via dit ambulatorie.

DIABETES TYPE 1

En diætist kan spille en vigtig rolle i behandlingen af diabetes, da kosten er afgørende for at opretholde en stabil blodsukkerniveau. En diætist kan hjælpe dig med diabetes med at udvikle en individuel kostplan, der er skræddersyet til dit ernæringsmæssige behov og din livsstil.

En diætist kan hjælpe med at identificere fødevarer, der kan påvirke blodsukkerniveauet og give anbefalinger om, hvordan du bedst kan balancere kulhydrater, proteiner og fedt i kosten. Diætisten kan også hjælpe med at planlægge måltider og give dig forslag til sunde snacks, som kan bidrage til at opretholde et stabilt blodsukkerniveau i løbet af dagen.

En diætist kan være en uvurderlig ressource, når det kommer til at forstå, hvordan man læser og tolker varedeklarationer og hjælpe med at identificere skjulte sukkerarter i maden. Diætisten kan også give råd om, hvordan man bedst kan spise ude eller rejse, samtidig med at man opretholder et stabilt blodsukker. 

En diætist kan også hjælpe med at integrere motion og fysisk aktivitet i hverdagen samtidig med, at der tages hensyn til de udfordringer der kan være med udsving i blodsukkeret. Diætisten kan give råd om, hvad der er godt at spise for, at opretholde energiniveauet og optimere præstationsevnen under træningen.

Samlet set kan en diætist hjælpe en person med diabetes med at forstå, samspillet mellem blodsukker, mad, motion og de mange andre faktorer, som kan spille ind på reguleringen af blodsukkeret.

Du kan bestille tid til diætbehandling hos Adelaide eller Camilla. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang. De har begge mange års erfaring fra Endokrinologiske afdelinger i Hovedstadsområdet. 

Adresse:

M.D. Madsensvej 16 3450 Allerød CVR: 43552805

Telefon og mail

+45 61301001 kontakt@klinikgaudium.dk

Åbent

Mandag–Fredag: kl. 8.00-19.00
weekend efter aftale.