INDIVIDUEL VEJLEDNING

Kropsanalyse

Ved en kropsanalyse måles din fedtmasse, muskelmasse, væske, knoglemasse, BMI, kropsalder og dit energibehov. En kropsanalyse er mere præcis end fx BMI, da du godt kan have et højt BMI uden at være overvægtig. Kropsanalysen kan hjælpe med at sætte et mål for vejledningen, og kan også bruges til at følge din udvikling, hvad enten du ønsker mere eller mindre fedtmasse eller mere muskelmasse.

Du kan få foretaget en kropsanalyse ved alle individuelle konsultationer uanset hvad du ønsker vejledning i og er altid inkluderet i prisen. Kropsanalysen kan også købes særskilt – altså uden kostvejledning. Kropsanalysen vil altid blive grundigt gennemgået med dig.  Du kan læse mere her:

Du kan bestille en særskilt tid til en kropsanalyse, det tager 15 minutter. En kropsanalyse er inkluderet, når du bestiller en individuel vejledning på 60 minutter.

Vægttab

Et vægttab kan være med til at forebygge livsstilssygdomme. Vi vil typisk begynde med en kropsanalyse, hvor vi kan måle fedtmasse, muskelmasse, væske, knoglemasse, kropsalder mm. Derefter vil vi gennemgå dine nuværende kostvaner, dit aktivitetsniveau og din livsstil. Når du skal tabe dig, kan det være rart med en kostplan, hvor du kan se, hvor meget mad der passer til dig. Hvis du ønsker at få en kostplan, så laver vi den i samarbejde med dig, så den passer bedst muligt til dig. Vi taler typisk også om den mentale del af et vægttab. Forløbene kan være meget forskellige og tilpasse dit behov. Antallet af opfølgninger vil også variere afhængig af dit behov.

Du kan forberede dig til vejledningen ved, at medbringe en kostregistrering for 2-3 dage.

Både kropsanalyse og kostplan er inkluderet i prisen.

Ønsker recept til vægttabsmedicin skal du booke tid hos Adelaide som er kontakt person til klinikkens tilknyttede læge. Dette kræver mindre ekstra ydelse til læge gennemgang af. journal og recepten. Her vil første samtale være screening om medicin er muligt ud fra guidelines og anbefalinger, hvorefter din journal skal med på lægens og diætistens overvægtskonference som finder sted 1 x om ugen. Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til vægttab hos alle vores kliniske diætister. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang. 

 

Sund livsstil

Kunne du tænke dig at leve sundere og er du forvirret over de mange råd om sundhed, som florerer i medierne? Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter på varedeklarationer og om det du spiser er sundt? Så kan vi hjælpe dig med, at gennemgå din kost og livsstil og komme med råd der er i overensstemmelse med de gældende anbefalinger. Vi vil også hjælpe dig med, hvordan du fremover kan sortere i informationer om sundhed. Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til vejledning i sundlivsstil hos alle vores kliniske diætister. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

 

Graviditet og efter fødsel

Planlægger du graviditet, er du gravid eller har du født indenfor det sidste år kan der være særlige kostråd du skal være opmærksom på. Er du i tvivl om hvad og hvor meget du skal spise, og om du får de rette vitaminer og mineraler, så kan vi hjælpe dig med at lave en kostplan der passer til dig, og som tager udgangspunkt i hvad du kan lide at spise.
Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til vejledning før, under eller efter graviditet hos alle vores kliniske diætister. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

Livsstilssygdomme

Lider du af en såkaldt livsstilssygdom – altså hjertekar sygdomme, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol eller diabetes type 2, så kan det gavne dit helbred at ændre kost og motionsvaner. En diætist er som den eneste faggruppe autoriseret af Sundhedsstyrelsen til at udføre diætbehandling, det vil sige at behandle sygdom med kost.
Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til diætbehandling hos alle vores kliniske diætister. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

 

Mave-tarm-sygedomme

Mave-tarm-sygdomme dækker over en lang række diagnoser. Vi kan ikke stille diagnoser, så det er vigtigt, at du har været hos lægen inden du kommer til diætbehandling hos os. Har du brug for et godt råd om hvordan du kommer i gang med undersøgelserne hos lægen, så er du meget velkommen til at tage kontakt til os. Vi rådgiver gerne om hvordan du kommer i gang og hjælper gerne med diætbehandling når du har fået en diagnose.

Vi arbejder fx med diætbehandling af irritabel tarm, cøliaki, laktoseintollerance, morbus crohn, colitis ulcerose og andre mave-tarm-sygdomme. Du kan læse mere her: 

Du kan bestille tid til diætbehandling hos Susanne, Adelaide eller Camilla. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

Diabetes type 1

Har du diabetes type 1, så kan du få diætvejledning via det hospital du er tilknyttet. Ønsker du hurtigere tider og mere fleksibilitet fx aftentider eller online vejledning, så kan vi tilbyde kompetent sparring og diætbehandling fx kulhydrattælling uanset om du har insulinpumpe eller er penbehandlet. Det kan også være, at du har flere diagnoser, og ikke har fået tilfredsstillende behandling via dit ambulatorie. Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til diætbehandling hos Adelaide eller Camilla. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

 

Vægtøgning

Undervægt kan være en stor udfordring – endda større end overvægt, og det kan være svært for omgivelserne at forstå, at man ikke bare kan spise en masse og så tage på. Undervægt kan skyldes mange ting, men uanset hvordan man er blevet undervægtig, så vil det kræve en stor indsats at tage på. Vi kan tilbyde vejledning og støtte i forløbet, og for mange kan det være rart at have en kostplan at støtte sig til. Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til diætbehandling hos alle vores kliniske diætister. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

 

Vægttabsmedicin

Vi tilbyder hjælp til medicinsk vægttab med godkendt medicin samt onlineforløb med klinisk diætist.  Skal du i gang med medicinsk vægttab, så læs mere om forløbet her:

Du kan bestille tid til diætbehandling hos Matilde eller Adelaide. Bestil en individuel vejledning på 30 minutter første gang. 

Metakognitiv coaching

Hos klinik Gaudium tilbyder vi metakognitiv coaching. Det gør vi fordi det kræver overskud at ændre livsstil og metakognitiv coaching kan hjælpe dig med, at opnå mere overskud. Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til behandling hos Adelaide eller Camilla. Bestil en individuel vejledning på 60 minutter første gang.

Rygestop

Et rygestopkursus er designet til at hjælpe personer, der ønsker at stoppe med at ryge, ved at tilbyde støtte, vejledning og strategier til at overvinde rygetrang og afhængighed. Du kan læse mere her:

Du kan bestille tid til rygestop hos Adelaide. Kontakt via mail for booking.

Adresse:

M.D. Madsensvej 16 3450 Allerød CVR: 43552805

Telefon og mail

+45 61301001 kontakt@klinikgaudium.dk

Åbent

Mandag–Fredag: kl. 8.00-19.00
weekend efter aftale.