VægtTabsmedicin

Vil du i gang med vægttabsmedicin, så er vi her for dig. Læs mere nedenfor om hvordan vi kan hjælpe dig i gang med Novo Nordisk vægttabsmedicin

Vægttab med godkendt medicin og klinisk diætist -
onlineforløb hos Klinik Gaudium - eller fremmøde ved ønske

Novo Nordisk har produceret et vægttabsmedicin, der blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) i juni 2021 til behandling af fedme hos voksne, der har en BMI (Body Mass Index) på 30 eller højere eller en BMI på 27 eller højere med mindst én vægtrelateret komplikation som type 2 diabetes. Det aktive stof i medicinen er semaglutid, som oprindeligt blev udviklet til behandling af type 2 diabetes.

Det er vigtigt at bemærke, at medicinen ikke er en mirakelkur og bør kun bruges under vejledning af specialiseret personale. Her er en beskrivelse af forløbet for dit vægttab hos Klinik Gaudium.

 

Du har mulighed for at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark.
Hvis du har en privat sundhedsforsikring giver de 3-12 samtaler, hvis du opfylder deres kriterier, som ofte er bmi over 30.

Pris:
Screeningssamtale 500 kr. engangsbeløb
Opfølgning hos klinisk diætist hver mdr. 350 kr. (dette er inkl. recepten)

Hver måned mdr. sendes/udleveres One page/videoer i forhold til vægttab, medicin, søvn, træning og anden motivationsmateriale.

Beskrivelse af forløbet:

 • Screeningssamtalen:
  Bruges til at optage journal og tale om den nuværende livsstil, så vi som diætister ved hvor vi især kan sætte ind overfor adfærdsændringer imens du er i behandling.
 • Godkendelse af vores tilknyttede læge:
  Vi har hver fredag konference med vores tilknyttet læge, lægen vil først her beslutte om behandlingen kan godkendes til dig.
 • Ordination og dosering:
  Hvis lægen beslutter, at du er egnet, vil lægen ordinere medicinen og fastlægge den rette dosering. Medicinen administreres som en injektion én gang om ugen.
 • Læring om brugen:
  Du vil modtage instruktioner fra din kliniske diætist om, hvordan du korrekt administrerer injektionerne derhjemme. Det er vigtigt at følge vejledningen nøje.
 • Kost og motion:
  Behandlingen skal bruges som en del af en omfattende vægttabsplan, der inkluderer en sund kost og regelmæssig fysisk aktivitet. Din diætist kan hjælpe med at udvikle en passende kost- og træningsplan, med en realistisk målsætning.
 • Opfølgning:
  Du skal have online opfølgningsbesøg på 15 minutter med diætist hver 4 uge så længe du får medicinen via vores læge, da der på den ugentlige konference med læge samles op ud fra samtalen med din tilknyttet diætist (opf. Kan også være i Klinikken efter aftale med din diætist) Opfølgningerne er for at arbejde med vane/adfærdsændringer, evaluere eventuelle bivirkninger og justere doseringen om nødvendigt. Din diætist vil også hjælpe med at fastholde motivationen og give støtte og vejledning under hele forløbet med medicinsk vægttab
 • Mål og justering:
  Du og din diætist vil fastsætte realistiske vægttabsmål og evaluere, om medicinen hjælper dig med at nå dem. Hvis det er nødvendigt, kan doseringen justeres eller behandlingsplanen revideres.
 • Langsigtet vedligeholdelse:
  Når du har opnået dine vægttabsmål, vil din diætist sammen med dig lave en udtrapningsplan og se om du med god effekt kan fastholde den nye livsstil uden af vægten øges. Sund kost og regelmæssig motion vil fortsat være vigtige for at bevare resultaterne.

  Husk, at vægttabsmedicin ikke er egnet til alle og kan have bivirkninger. Det er afgørende at følge din læges rådgivning og underrette dem om eventuelle ændringer i dit helbred eller eventuelle bivirkninger, du måtte opleve. Vægttabsmedicin og lignende lægemidler bør kun anvendes som en del af en omfattende vægttabsstrategi, der inkluderer sunde livsstilsændringer – derfor er det en god idé at have en klinisk diætist som os ved hånden.

Adresse:

M.D. Madsensvej 16
3450 Allerød

CVR: 43552805

M.D. Madsensvej 16
3450 Allerød

CVR: 43552805

Åbent

Mandag–Fredag: kl. 8.00-19.00
Weekend efter aftale.

Mandag–Fredag: kl. 8.00-19.00
Weekend efter aftale